Den som väntar på något gott... 🙈
Go kväll ☺

Jag är ju inte den mest effektiva bloggare kan man ju lugnt säga 😂😂😂 Men som man brukar säga "Den som väntar på något gott.."
Här kommer äntligen receptet på vår huvudrätt vi åt på nyår ☺
Vi åt potatisterrin med biff rostas och whiskysås 😋
Potatisterrin
Ingredienser:
600 gr mandelpotatis (skalad och skivad i tunna skivor).
50 gr smör
1/2 tsk smör
2 krm svartpeppar
10 kvistar timjan (plockade blad)
100 gr riven västerbottenost
Gör så här:
Stek potatisen snabbt i smöret. Salta och peppra.
Blanda timjanbladen och osten med potatisen. Klä en brödform med smort bakplåtspapper.
Fyll formen med potatisblandningen och packa jämnt.
Baka mitt i ugnen på 150 grader tills potatisen är genombakad (ca35 min).
Ta ut ur ugnen och lägg bakplåtspapper på terrinen, tryck ner en brödform och lägg i en tyngd. Låt stå över natten.
Vid servering: ta fram potatisterrinen och skär i bitar. Värm i ugnen på 150 grader i ca 15 minuter.
Whiskysås
1 st schalottenlök
20 grönpepparkorn
Smör
Ca 1 dl whisky
Grädde och mjölk efter behag (men ta mer grädde än mjölk)
En skvätt kalvfond efter smak (ca 1msk)
Salt och peppar
Gör så här:
Skala och finhacka löken och stek med smör och grönpepparkorn.
Tillsätt whisky och sänk värmen på spisen. Koka ner en aning.
Tillsätt grädde ,mjölk och kalvfond. Smaka av med salt och peppar. Sila såsen.
När det gäller såsen gör jag den oftast på känn,så därför kan jag inte ge exakta mått tyvärr. Servera med en god köttbit.
Hoppas det smakar ☺
