Exotisk fiskgryta
Ingredienser: (4 port)
200 gr lax
200 gr hoki eller torsk
1/2 purjolök
2 st paprika (valfri färg)
1 klyfta vitlök
1 tsk olja
1/2 msk vetemjöl
3 dl matlagningsgrädde
2 tsk röd currypasta (smaka av väl, kan bli väldigt het)
200 gr konserverad ananas
spad från ananas
salt & peppar
ev mellanmjölk
Gröna bönor
Gör så här:
Strimla purjolök och paprika, hacka vitlöken. Fräs purjolök och vitlök i olja. Pudra över vetemjöl och späd med matlagningsgrädde och ananasspad. Låt koka upp. Tillsätt currypasta (tänk på att den är het), paprika, ananas i bitar och fisk (dela inte fisken i för små bitar, den kokar lätt sönder och blir grötig). Låt sjuda i ca 6-10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Späd eventuellt med mellanmjölk vid behov. Servera med ris och gröna bönor.
