Kyckling med champagnesås
Skärtorsdag och jag är helt slutkörd, trots att det har varit kortvecka på jobbet ☺ Ibland eller förresten faktiskt ganska ofta när helgen kommer, så är jag så trött att jag inte har någon som helst lust att laga mat 😕 Precis så var det idag och därför fick det bli en väldigt lättlagad rätt till middag. Nämligen Kyckling med champagnesås (inte för att jag förstår varför såsen heter som den gör, innehåller nämligen ingen champagne 😉).
Ingredienser:
800 gr Kycklinginnerfile
2 dl vitt vin
4 dl creme fraiche
2 st schalottenlökar
1 st hönsbuljongtärning
8 normalstora potatisar
Ströbröd
Riven ost
Salt och peppar
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader och gör i ordning potatisen. Skär skåror i potatisen, pensla med smält smör, krydda med salt och peppar och strö över ströbröd. När endast några minuter återstår av tillagningstiden (känn med potatissticka) strö över den rivna osten.
Under tiden potatisen tillagas förbered såsen. Hacka schalottenlöken och bryn i lite smör. Häll i 1 dl vitt vin, koka ner en aning. Tillsätt creme fraiche, buljongtärning, resten av vinet och smaka av med salt och peppar. Stek kycklingen i stekpanna. Servera gärna med smörstekt sparris.
Smaklig måltid!
