Wokad kyckling med chili och jordnötter
Ingredienser:
500 gr kycklinginnerfilé
2-3 paprikor (valfri färg)
125 gr salladslök
2-4 röda chilifrukter (jag använde 2)
2-4 vitlöksklyftor (jag använde 2)
3-4 msk hoisinsås (Ho sin)
1 msk risvinäger
1 msk kinesisk soja
1 msk riven ingefära
1 dl jordnötter
olja till stekning
Gör så här:
Skär kycklingfileerna i strimlor. Dela, kärna ur och skär paprikorna i medelstora bitar. Skär salladslöken i 4-5 cm långa bitar. Skär chilin i tunna ringar. Skala och skär vitlöken i tunna skivor.
Woka kycklingen runt om i mycket het olja i en wok /stekpanna. Ta upp.
Woka paprika, salladslök, chili och vitlök några minuter i olja. Ta upp.
Tillsätt hoisinsås, risvinäger, soja och ingefära i wok/stekpannan. Tillsätt kycklingen och woka den klar. Vänd ner grönsakerna och jordnötterna.
Servera med ris eller nudlar och en klick creme fraiche. (Ev extra grönsaker)
(Rätten blir ganska het, så är man inte jätte förtjust i stark mat bör man minska på både chili och ingefära).
Smaklig måltid!

