annakarinbjarby.blogg.se

En blogg om det jag gillar mest ➡ Matlagning,träning, livet på landet & katter

På begäran...:-)

Publicerad 2014-05-04 20:20:30 i Recept,

Jag har vid flera tillfällen fått önskningar om att jag ska lägga ut recept här på bloggen på mat jag äter. Det är maträtter jag oftast har visat på Instagram. Jag är ju lite dryg på att göra blogginlägg, men jag tänkte att nu måste jag lyssna på mina läsare :-) (ska försöka bli bättre på det). Här kommer några av recepten jag utlovat. Jag gör de flesta maträtter efter receptet, men ibland byter jag ut vissa ingredienser om jag tycker att något annat passar bättre. Eftersom jag äter efter viktväktarna byter jag alltid ut "vanlig" grädde mot matlagningsgrädde och använder mindre fett i pannan osv. Gör som ni känner själva vad gäller detta och smaka av maten ordentligt så att kryddningen blir perfekt :-) Hoppas något av recepten faller er i smaken. (ber om ursäkt redan nu om bilderna inte är de bästa, men tänkte att det är kul att veta vad man ska äta :-) )
 
Smaklig måltid!
 
Helstekt fläskfilé med sallad (ca 4 pers)
 
Ingredienser:
3 tsk olivolja
3 st röda paprikor
1/2 Aubergine
1/2 Zuccini
500 gr fläskfilé
2 dl tomatjuice
100 gr inlagda kronärtskockshjärtan
100 gr chevréost
salt
peppar
 
Gör så här:
Skiva aubergine och zuccini. skär 1 paprika i bitar. Grilla/stek aubergine, zuccini och paprika på grillen eller i stek/grillpanna med 1 tsk olja. Lägg grönsakerna på en plåt och baka färdigt i ugn på 200 grader i ca 20 min, låt svalna.
Stekfläskfilen runt om och salta och peppra. Sätt in i ugnen på 150 grader och stek tills innertemperaturen kommit upp till 65 grader (köttet ska vara genomstekt) vira in i aluminiumfolie.
Mixa tomatjuice med 2 paprikor och sila blandningen ner i en kastrull. koka ner vätskan tills ca 1 1/2 dl återstår och tillsätt 2 tsk olja, smaka av med salt och peppar.
Blanda grönsakerna med kronärtskockan och getosten, krydda med lite salt och peppar,
Skiva fläskfilen och servera med paprikaskyn och salladen.
 
 
 
 Ädelostkyckling (ca 4 port)
 
Ingredienser:
3 st hårda päron
800 gr färska rödbetor
1 msk olja
500 gr kycklingfilé
2 tsk paprikapulver
100 gr ädelost (Max 30 %)
2 dl lätt crème fraiche
1 msk timjan
 salt
peppar
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Klyfta och kärna ur päronen. Skala och lyfta päronen. Lägg klyftorna, var sort för sig på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och krydda med salt. stek i mitten av ugnen ca 10 min. Krydda kycklingfiléerna med salt, peppar och paprikapulver. Bryn dem på båda sidor i en stekpanna. lägg över dem i en ugnssäker form. Mosa osten och blanda den med fraiche och peppar. Bred hälften av oströran på kycklingen och strö över timjan. Ställ in formen på ett galler ovanför klyftorna. stek allt i ca 15 min. Servera kycklingen med päron och rödbetor tillsammans med kvarvarande oströra.
 
 
 
 Räkgryta (ca 4 port)
 
Ingredienser:
1 kg skalade räkor
3 dl matlagningsgrädde
curry (efter behag)
2 vitlöksklyftor
1 st isbergssalladshuvud
1 röd paprika
salt
peppar
 
Gör så här:
Hacka/strimla paprikan. Strimla salladen och stek den i en panna. Krydda med curry och pressa i vitlöken. Tillsätt grädden och låt småputtra. Tillsätt paprikan och sist räkorna, krydda med salt och peppar efter behov (tänk på att inte koka med räkorna för länge, då blir de sega). Servera med ris och en grönsallad.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Underbara Flatvik

Hej & välkomna till min blogg :-) Bloggen kommer handla om livet i allmänhet, träning, matlagning. Ja, helt enkelt saker som ligger mig varmt om hjärtat. Kram

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela